Звіт гуртка «Хореографія»

2020-05-31

/Files/images/novini/nova4/гурток7.jpg

Гурток «Хореографія»

Керівник Токмина Ольга Юріївна

На протязі першого навчального півріччя 2019-2020 н.р. в Дружбівській ЗОШ І-ІІІ ступенів працював хореографічний гурток під керівництвом Токмини Ольги Юріївни.

Мета хореографічного навчання у навчально-виховному закладі - сприяти естетичному вихованню і фізичному розвиткові молодого покоління. Завданням програми було - дати учням базову та спеціальну хореографічну підготовку, виявити та розвинути нахили дітей і задовольнити їхню потребу в руховій активності; розвинути почуття ритму, хореографічну виразність, координацію рухів і на цій основі виховувати художній смак, уміння повноцінно сприймати мистецтво танцю. Також розвивати здобуті навички та вміння, удосконалювати техніку танцю та пластичність.

Одним із пріоритетних завдань гуртка є ознайомлення дітей з прекрасним, з «мовою музично-рухового образу». Хореографічне мистецтво – це унікальне мистецтво. Тут злились в єдиному потоці: танець і пантоміма, музика і поезія, скульптурні пози і пластика рухів, а також драматургія літературного твору. В перекладі з грецької «хореографія» означає «запис рухів». Але зміст цього слова став значно ширшим і поняття «хореографія» в теперішній час включає в себе все те, що відноситься до мистецтва танцю: і професійний класичний балет, і народні, і бальні танці, і танець-модерн, і естрадні танці – все це називається хореографією. «Навчіть ваших виконавців танцювати, але хай танець їх говорить, хай танцюючи вони живо малюють, хай будуть пантомімами, хай почуття роблять їх прекрасними. Якщо жести і міміка кожного завжди будуть відповідати рухам його душі, лише тоді вони виразять істинні почуття – і твір ваш оживе» – так говорить Ж. Ж. Новер – великий французький реформатор танцю в своїй книзі «Листи про танець і балет». В своїй роботі намагаюсь сприяти індивідуальному становленню дитини під впливом цінностей хореографічного мистецтва, формувати елементи основ хореографічної культури, збалансовувати у дитині фонд її бажань з інтересами, смаками, любов’ю до мистецтва танцю, виховувати в учня почуття поваги до своєї праці, розуміння її складності і важливості для майбутнього становлення у світі дорослих.

Гурток діяв згідно навчальної програми «ХОРЕОГРАФІЯ», початковий рівень навчання, до якої входять: легко – атлетичні блоки, сучасні, класичні, українські народні, а також ігрові заняття, імпровізаційні, етюдні, тощо. До гуртка залучено 15 учнів 6-8 класів.

Танцювальний гурток приймає активну участь у житті Дружбівської ЗОШ І-ІІІ ст.. Зокрема, виступали на святах «День Вчителя», «День Святого Миколая», виступили на загальношкільному святі «Осінь Золота», «Зустріч випускників».Своєрідним підсумком роботи гуртка стало Новорічне свято, на якому вихованці продемонстрували свої досягнення.

/Files/images/novini/nova4/гурток10.jpg

/Files/images/novini/nova4/гурток9.jpg

/Files/images/novini/nova4/гурток8.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 233

Коментарi

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Квітень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930